Oorkaarsen

Geschiedenis:

Oorkaarsen, een Indiaanse warmte- en kruiden ceremonie. De kracht van het vuur heeft de mensheid al sinds de oertijd geboeid. Ook de oorkaarsen genieten dezelfde fascinerende belangstelling. Sedert eeuwen zijn zij dan ook als warmteceremonie in verschillende culturen bekend. Zij hebben geschiedkundige wortels zowel bij de steppevolkeren van SiberiŽ en MongoliŽ als in AziŽ en bij de Zuid en Noord Amerikaanse Indianen. Oude rotsschilderingen tonen de toepassing van oorkaarsen bij inwijdingsrituelen en medicinale ceremoniŽn. Door de Hopi’s, de oudste Peublostam, die een grote geneeskundige kennis en een hoge spiritualiteit bezitten, kwam dit gebruik weer naar Europa.Sedert 1985 heeft BIOSUN de therapeutische werking van de oorkaars in de complementaire gezondheidszorg onderzocht en de toepassing ervan meer bekendheid gegeven.

Waar worden oorkaarsen van gemaakt?

Oorkaarsen worden ook nu nog met liefdevolle zorgzame handenarbeid gemaakt. Ze worden nog steeds gemaakt volgens een geheim en origineel oud recept. Er worden uitsluitend fijne honingextracten 100% zuivere bijenwas, traditionele indiaanse kruiden zoals salie, johanneskruid kamille en 100% natuurlijke etherische aroma-essences. Zonder compromis gebruikt men enkel bestrijdingsvrije middelen en niet-chemisch behandelde katoen.

Werking van de oorkaars

Een lichte onderdruk in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht, te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage aan het trommelvlies en de gehoorgangen. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd en is er een onmiddellijk effect op de drukregeling in het oor. Gebruikers van oorkaarsen beschrijven dit als een gevoel van welzijn, bevrijding en verlichting van oor- en neuszone. Hoe verder de kaars opbrandt, hoe intenser het warmtegevoel zich manifesteert. Deze lokale aanvoer van warmte stimuleert de bloedsomloop, verstevigt het immuunsysteem en de zuiverende werking van het lymfesysteem. Ook de energetische punten en de reflexzones worden gestimuleerd.

Vanuit dit standpunt verwijdert het reinigende vuur de negatieve vibraties van de energievelden en harmoniseert de energetische status. Zowel bij Aura- enKirlian-fotografie is bewezen dat na de oorkaarsen-sessie de energievelden opmerkelijk verbeteren.

Wanneer gebruikt men oorkaarsen?

Ze worden gebruikt voorontspanning, relaxatie, hyperactiviteit, zenuwachtigheid en stress, depressie, mensen die veel piekeren, verkoudheid, heesheid, oorsuizing, en oortintelingen, hoofdpijn en migraine, activeren van lokale bloedcirculatie, lymfesysteem en stofwisseling, stimulatie van de energiecirculatie en het eventueel losmaken van oorsmeer.